2011. április 26., kedd

Romantika vagy Punk Chic... Esetleg mindkettő??

Most olvastam egy érdekes postot Charlotte's box oldalán, a romantikáról és a Punk Chic-ről... Ez a két szó majdnem mindenki számára mást jelent: Jaj imádom!, Ez olyan csipkés!, Nem tettszik! , Ez nagyon édes! stb.
Nektek mit jelentenek ezek a stílusok??
A romantika nagy hangsúlyt kapott ebben  a szezonban, megjelenik a nagy divatházak kollekcióiban is... Elie Saab, Riccardo Tisci, Givenchy, Valentino, Chanel, Christian Dior, Giorgio Armani, Jean Paul Gaultier kollekcióiban egyaránt megjelennek a romantikus ruhák. Ez a stílus emeli talán legjobban ki a nőiességet és használja a különböző nemes anyagokat leginkább a csipkét, tüllt és selymet. Hangsúlyt kapnak  a világos és nem túl domináns színek a fehér különböző árnyalatai a rózsaszín és barna. A ruhák és cipők nem túl hivalkodóak, de mégis magukra terelik  a figyelmet.. Mint sok nő engem is rabul ejtenek ezek a mesés ruhák... Romantikus hangulatú ruhákat találhatunk még a Promod-ban, H&M-ban, Mango-ban is...




És akkor jöjjön a Punk Chic. Ennek a stílusnak vannak rajongói és gyűlölői is. Ami különösen tettszik ebben a stílusban, hogy a hajadnak és sminkednek nem kell tökéletesen állnia és az sem baj, hogy ha a színek és minták nem passzolnak egymáshoz, mivel ez a stílus lényege. Legyünk lazák és sportosak, de azért közben megmutatjuk, hogy mégiscsak tudunk öltözködni. Ez a stílus egyedülálló a merészségével és a színeivel. A leghangsúlyosabb szín a fekete és a sötét színek. Ha ezt  a stílust képviseled akkor kötelező darab a bőrdzseki,a fekete vagy szürke mintás cicanadrág és a mokaszin.


Nektek mi a véleményetek a két stílus irányzatról??

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése